Micke och hans lastbil. Foton: Håkan Eng/Sveriges Radio
Micke och hans lastbil. Notera bromsspåren efter lastbilen. Foton: Håkan Eng/Sveriges Radio

Lastbilen fick tvärnit när slangen lossnade

5:42 min

Ibland är verkligheten kusligt nära, som när Håkan Eng träffar lastbilschauffören vars ekipage fått tvärnit när bromsslangen lossnade.

Trafikredaktionen på P4 Jönköping går titt som tätt ut och varnar för lastbilar som fått stopp på mer eller mindre lämpliga ställen. Lastbilen som fått stopp på riksväg 31/47 mellan Nässjö och Ekenässjön hade fått det på ett mindre lämpligt ställe.

Bara någon minut senare dyker P4 Jönköpings reporter Håkan Eng upp på platsen, på väg för att utforska just verkligheten för radiolyssnarna. Han träffar lastbilschauffören Mikael som passar på att varna bilisterna.

– Rådet jag fick från Micke var att man inte ska ligga nära en långtradare. Det har hänt tidigare att slangen till bromsarna lossnat och då blir det tvärnit, berättar Håkan när Micke fått en ny klämma till slangen och kunnat åka iväg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".