Aneby kommun

Avled efter fall utanför boende

En funktionshindrad man i 60-årsåldern har avlidit på ett kommunalt boende i Aneby sedan han tagit sig ut och trillat utanför boendet.

Det var för knappt en månad sedan som mannen tog sig ut ur sitt rum på boendet på morgonen och han hittades senare av personal i ett buskage utanför byggnaden med en skallskada.

Mannen försvann någon gång efter sju på morgonen men hittades in förrän kvart i nio. Men enligt Aneby kommuns interna utredning har man inte hittat några brister i rutinerna, det säger Kerstin Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Aneby kommun, till P4 Jönköping. Boendet är ett särskilt boende för funktionshindrade men är inte låst.

Personal gjorde hjärt- och lungräddning men efter drygt en timma dödförklaras mannen. En polisanmälan har också gjorts för en eventuell rättsmedicinsk undersökning.

Kommunen har anmält dödsfallet som ett Lex Sarah till inspektionen för vård och omsorg, IVO, som ska granska dödsfallet på boendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".