13 olyckor på bara några timmar

Lördagseftermiddagen och kvällen blev hal på många håll i landet. Jönköpingspolisen hade under fyra timmar 13 trafikolyckor.

- Det var blött och fuktigt under dagen. Så slog det om och blev minusgrader, då trafiken var intensiv, säger Bo Kellerth, vakthavande befäl.

En olycka på riksväg 40 med fyra bilar inblandade ledde till långa köer. En person skadades allvarligt, enligt polisen. Enligt ett pressmeddelande från landstinget var det två personer som fördes till länssjukhuset Ryhov och en till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Totalt inträffade det fem olyckor på riksväg 40 väster om Jönköping, två vid Västra Jära, en vid Knutshult, en vid Hedenstorp och en vid Torhult/länsgränsen. Från två av olyckorna rapporteras personskador.

Men det började redan vid 15-tiden på eftermiddagen men olycka på Granarpsvägen söder om Jönköping där två fordon var inblandade och fyra personer varav en fördes till sjukhus med lindriga skador.

Tre personer skadades lindrigt inte långt därifrån på E4 i närheten av Hyltena vid 18-tiden när en bil gick av vägen och vid 19-tiden inträffade en singelolycka på E4 i närheten av Råslätt men där behövde ingen sjukvård.

Även i Halland slog halkan till, enligt Trafikverket, liksom utanför Södertälje.

Stockholmspolisen uppgav att det var mycket halt på E20 vid Södertälje, där en större trafikolycka med omkring tio bilar inblandade inträffade vid halvsjutiden på kvällen.

Ingen person skadades, men trafiken fick dirigeras om och minst fem av bilarna tvingades bärgas från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".