Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Håkan Sandahl har gjort sista dagen som länspolismästare i Jönköpings län. Arkivfoto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio

Sandahl har gjort sista dagen vid polisen

I fredags avtackades Håkan Sandahl som under dom senaste fyra åren jobbat som länspolismästare vid polismyndigheten i Jönköpings län.

Efter nyår börjar han sitt nya jobb som kommunchef i Ulricehamns kommun och det blev en intensiv sista dag på jobbet med mycket känslor.

- Det är en smula vemod absolut, efter 24 år inom polisen. Men jag har haft en fantastisk resa och är jätteglad över allt fantastiskt som jag fått lära mig så det var skönt att få ett avslut, säger Håkan Sandahl.

Han började som ordningspolis och har efter det bland annat jobbat som utredare, arbetet inom Säpo och med utbildningsfrågor.

Men efter nyår väntar nya utmaningar då han byter bransch och börjar sitt nya jobb som kommunchef i Ulricehamns kommun dit han kommer att pendla från Jönköping.

Under hans år som länspolismästare har mycket intern kritik riktats mot polisens sätt att organisera sig, mot tuffa besparingar och nu senast kring den nya omorganisation som innebär att länsorganisationerna försvinner och blir en enda myndighet.

- Jag tror inte länsinvånarna i Jönköping kommer att känna någon omedelbar förändring för en sådan här stor process tar tid. Den största oron kommer att finnas internt och det märker vi redan att folk yttrycker oro och det är fullt naturligt. Man måste nog se både 2015 och 2016 som förändringsår, säger Håkan Sandahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".