Ambulandspersonal tar hand om den påkörda kvinnan. Foto: Tobias Marbenius.
Foto: Tobias Marbenius.
Aneby

Kvinna kördes ihjäl när hon rastade hundarna

En kvinna dog efter att ha blivit påkörd i Sunhultsbrunn i Aneby kommun i går kväll.

Det var vid halv åtta-tiden som olyckan inträffade när kvinnan i 65-årsåldern var ute och rastade sina hundar. Kvinnan skadades så svårt att hon avled. En av de två hundarna dog också, medan den andra omhändertogs av polisen.

En 50-årig man greps i samband med olyckan. Det är oklart om han greps på platsen för olyckan eller om han åkte därifrån, men vittnesuppgifter talar om att polisen vid ankomst sökte efter någon som lämnat platsen. 50-åringen anhölls under kvällen, misstänkt för grovt vållande till annans död. Polisen är mycket förtegen med uppgifter.

– När det sker grova brott finns det många utredningsåtgärder att utföra, så jag kan inte svara på några frågor, säger vakthavande befäl Tommy Åkerberg.

– Det är en allvarlig händelse, men jag vill inte säga mer i nuläget, säger åklagare Klas Lorefors, som leder förundersökningen.

Vet du mer? Hör av dig till oss! 036 215 66 17 eller news.jkpg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".