Sune Lantz. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio
Sune Lantz, ordförande J-Södra. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio
Fotboll

Sune Lantz, J-Södra: Oerhört tungt

Sune Lantz: Total respektlöshet
1:40 min

Beskedet från Jönköpings kommun kring Stadsparksvallen möts med tungt sinne av Jönköpings Södra. 

Arenaplanerna läggs ner, det berättade en sorgsen ordförande i Jönköpings Södra vid en presskonferens idag. Man reagerar starkt på beskedet från Jönköpings kommun som gör gällande att Stadsparksvallen med stor sannolikhet blir kvar i kommunal ägo och istället rustas upp. Det går stick i stäv med de planer som parterna tidigare diskuterat, där tanken varit att klubben skulle ta över Stadsparksvallen för att sedan riva och bygga nytt. 

Nu väntar bråda dagar för ordförande Sune Lantz som nu måste skicka in en ny dispensansökan till Svenska fotbollförbundet för att klubben ska få tillstånd att spela på sin hemmaarena även nästa säsong. 

– Nu måste kommunen berätta vad de vill, och jag måste veta innan måndag då jag ska skriva en dispensansökan, säger J-Södras ordförande Sune Lantz. 

Om inte klubben får igenom sin ansökan kan laget tvingas att spela sina matcher i exempelvis Borås, en flytt som enligt Sune Lantz skulle kosta föreningen runt tio miljoner kronor - en summa som man i sådana fall tänker ställa till kommunen. Man kommer även begära en omförhandling av befintligt hyreskontrakt för Stadsparksvallen, ett kontrakt som J-Södra ser som orimligt.

Det är väldigt låg stäming därinne, rapporterar P4 Jönköpings reporter Maria Franzén från presskonferensen.

Man är även starkt kritiska till att det inte finns några färdiga planer hos kommunen och att de hoppas få något beslut på kommunfullmäktige i februari, ett datum som ligger på tok för långt fram i tiden enligt Lantz, som säger att det här i princip kan innebära slutet för J-Södra som elitförening.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".