När planerna för Värnamogalan presenterades idag skålades i cider. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.

Trenden att gå ut på juldagen fortsätter

Anita Viita: En av årets absolut största dagar
1:45 min

Trenden att gå på krogen på juldagen ser ut att hålla i sig. Uteställena i länet räknar med mycket folk i kväll, och polisen räknar i sin tur med mycket att göra.

 - Det är en helg som är intensiv för vår organisation.  Dom flesta problemen är relaterade till akolhol men det kan även vara misshandlar, säger Mattias Ramsö, yttre befäl vid polisen i Jönköping.

Julmat och julklappar är höjdpunkten för vissa personer, men även nattlivet toppar listan. Anna Viita är VD för Harrys i Värnamo. Hon säger att det brukar vara högt tryck i nattklubben under juldagen och även annandagen

- Det är en av årets absolut största dagar hos oss. Det är ju en hemvändarkväll. Värnamo är ju en ganska liten stad - många studerar på andra orter och så vidare. Så är det ju så att i lilla Värnamo så finns ju bara Harrys som nattklubbsverksamhet.

I Jönköping är utelivet också populärt den 25e december. Flera krogar i staden säljer förköpsbiljetter och håller öppet en timma längre.

Jönköpingsbon Amanda Svedberg är 19 år gammal och hon, likt många andra, kommer att befinna sig ute i vimlet under juldagen.

- Jag kommer gå till Bongo. Jag har redan köpt biljetten.

- Många kommer hem till jul och så vill man inte vara med familjen.

Johannes Cakar har andra prioriteringar under juldagen.

- Jag ska spendera tid med min släkt och familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".