Mullsjö alpin. Foto: Jessica Sonelius/SR
Snökanonerna går för fullt i Knaggebobacken, Mullsjö Alpin. Bilden är från en tidigare säsong. Arkivfoto: Jessica Sonelius/SR

Kylan rena julklappen för slalombackarna

Michael Lindberg, Mullsjö Alpin: Detta var efterlängtat
0:49 min

Kylan som kom på julaftonen blev en efterlängtad julklapp för länets skidanläggningar. Nu går snökanonerna för fullt.

Det kom snö i varierande mängder över länet men främst är det några dagarna ihållande kyla som nu gör att snökanoerna sattes igång i bland annat Isaberg i Gislaveds kommun och vid Mullsjö Alpin i Knaggebo.

– Det är väl efterlängtat får man säga. Vi är igång sedan igår kväll och producerar snö för fullt och kommer att köra så länge det går, säger Michael Lindberg, delägare i Mullsjö alpin.

– Vårt snöläggarteam jobbar för fullt här nu och kör skift dygnet runt nu. Känns jättebra, det här var vi väntat på, säger Louise Söderlund, vd för Isaberg i Gislaveds kommun.

Prognosen talar om kyla och minusgrader i alla fall fram till nyår och backarna räknar med att kunna öppna om en vecka om allt går som planerat.

– Håller det i sig så här så öppnar vi troligtvis inom en vecka, säger Louise Söderlund.

Vid den lite mindre anläggningen utanför Mullsjö är prognosen mer osäker när man kan öppna.

– Det är för tidigt att säga något ännu, vi har kört bara knappt ett dygn, säger Michael Lindberg vid Mullsjö alpin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".