Bandy

Vetlanda tappade allt i andra

Traditionen ger bandyn rätt - annandagen tillhör bandyn. 

En lång resa mot iskallt mål, med lika iskallt VBK-slut... Så kan man sammanfatta Vetlandas insats mot Kalix. Matchen spelade i 21 minusgrader, vilket kan ha medverkat till att matchen blev tämligen händelselös inledningsvis. 

Vetlanda tog ledningen i mitten av första halvleken genom Christian Mickelsson, en ledning som Vetlanda lyckades hålla i 45 minuter. Andra halvleken blev jobbig för Vetlanda, där Kalix tog över och kämpade sig närmre och närmre ett mål - och målet kom i den 69:e minuten. Efter orkade inte Vetlanda komma igen och Kalix vann till slut med säkra 4-1.

I allsvenskan vann Tranås det klassiska derbyt mot Nässjö, en målsnål historia inför drygt 1 300 åskådare. 2-1 blev det sedan Sergey Polin avgjort. 

I Vetlanda höll hemmalaget Skirö/Nävelsjö på att göra en jättevändning i slutminuterna när man gick från 0-4 till 3-4 på bara några minuter. Jönköping fick dock sista ordet och vann med 5-3.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".