Jönköping

Arga mejl efter arenabesked

Jönköpings kommun har fått ta emot ett tiotal mejl från medborgare som är upprörda över att kommunen dagen innan julafton gav besked om att Jönköpings Södra inte får bidrag till driften av en ny arena i Stadsparken.  

Det var dagen innan julafton som det blev klart att kommunen inte kan ge ett driftsbidrag till fotbollsklubben Jönköpings Södra för drift av en ny arena i Stadsparken.

Klubben hade stora planer på att bygga en ny arena i Stadsparken som skulle klara kraven för spel i superettan. Men utan driftsbidrag från kommunen menar de att de inte kan genomföra arenaprojektet. Jönköpings Södra reagerade starkt på beskedet, men det var inte bara klubben som blev upprörda. Många Jönköpingsbor har nu hört av sig till Jönköpings kommun för att uttrycka sitt missnöje. Ett tiotal medborgare har skickat mail där kommunen exempelvis kallas fotbollsmördare och Kristdemokraterna anklagas för att ha svikit ett vallöfte.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".