Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Ida Andersson. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Fotboll

Skyttedrottningen lämnar Mariebo

Ida Andersson: Tror inte jag får svårt att ta en plats
7:23 min

Mariebos bästa målgörare, Ida Andersson, går till Jitex, som just trillat ur allsvenskan.

Jitex trillade ur allsvenskan i år och kommer nästa säsong spela i elitettan. Det blir alltså ett kliv upp i seriesystemet för Ida Andersson.

– Det känns faktiskt väldigt bra. Jag känner att jag tar ett steg i taget, att jag inte går direkt till en allsvensk klubb och sitter på bänken. Det är första gången jag flyttar och då vill jag ha lite självförtroende, säger hon.

Den gångna säsongen gjorde Ida Andersson 25 mål för Jönköpingslaget Mariebo i division 1, trots att hon missade ett antal matcher. Och att nu lämna Mariebo känns lite vemodigt, medger hon.

– Ja, faktiskt. Det känns lite i hjärtat ska jag vara ärlig och säga, det tar emot lite. Men jag vet själv att jag måste vidare.

Jitex är ett klassiskt lag med sex SM-guld och tre segrar i svenska cupen, men Ida Andersson räknar med att kunna slå sig in i startelvan på en gång.

– Jag vet att det är bättre fart och passningsspel, de är lite skickligare, men jag tror inte jag kommer att ha svårt att ta mig in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".