Foto: Hasse Holmberg/TT
Foto: Hasse Holmberg/TT
Jönköpings län

Relativt lugnt nyårsfirande

Några bränder, liksom bråk - det rapporterar polisen om efter nyårsfirandet. Men bara en person sitter anhållen.

Firandet av det nya året har gått relativt lugnt till i länet. Enligt polisen har natten inte skiljt sig så mycket från en vanlig helgnatt.

Bara en person sitter anhållen nu på nyårsdagens morgon. Det rör sig om en man i 40-årsåldern som misstänks för att ha misshandlat en man och en kvinna utanför Stadshotellet i Eksjö i natt.

Kvinnan fick föras till sjukhus, dock utan allvarlig skador, medan mannen klarade sig utan sjukhusvård. Den misstänkte mannen greps på platsen och anhölls senare.

I Huskvarna blev det bråk mellan 20 personer strax efter midnatt, och polisen kallades dit. Någon form av tillhygge användes och en person fördes till sjukhuset. Bråket slutade med att polisen upprättade fem anmälningar om misshandel.

Raket orsakade rök i lägenhet

När en kvinna kom hem till sin lägenhet i Dunkehalla i Jönköping strax före ett i natt möttes hon av en rökfylld bostad. Räddningstjänsten larmades dit, och dom kunde konstatera att en nyårsraket gått in genom ett fönster på huset, och att det var därför lägenheten rökfyllts. Det hade aldrig börjat brinna dessbättre, men röken fick vädras ut.

En övergiven bil brann dessutom vid femtiden i morse mellan Lekeryd och Huskvarna. Bilen stod utmed väg 132 och var helt övertänd när räddningstjänsten kom dit.

Och någon timma senare upptäckte en person en brand i en container utomhus på Hasselvägen i Norrahammar. Någon spridningsrisk fanns inte och det är oklart varför det började brinna i containern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".