HV71 - Luleå. Arkivbild, foto: Mikael Fritzon/TT
1 av 2
Arkivbild, foto: Mikael Fritzon/TT.
Andreas Karlsson, biljettansvarig, HV71
2 av 2
Andreas Karlsson, biljettansvarig i HV71. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Ishockey

HV71 vill locka ny publik

Andreas Karlsson: Utmaning att fylla arenan
1:43 min

HV71 tar till nya knep för att fylla hallen med publik. Från och med kvällens match mot Luleå kommer 300 platser att vara avsatta för barn och ungdomar som inte sett någon HV-match tidigare.

– Jag får ganska mycket mejl och förfrågningar under säsongen från folk som vill gå på hockey, men av olika anledningar inte har råd och då känner vi att vi vill göra något större kring detta, säger Andreas Karlsson, biljettansvarig i klubben.

Är det för att säkra framtidens publik som ni gör det här?

– Ja, visst är det så. Det är ingenting att sticka under stol med att vi har en utmaning i att fylla arenan. Nu har vi lyckats väldigt bra och har en beläggning på över 97 procent, men långsiktigt tror jag vi behöver se över hur vi ska fylla arenan och nå framtida besökare.

"Min första HV-match". Så heter ett samarbetsprojekt mellan HV71, klubbens nätverk och länets alla kommuner som går ut på att barn och ungdomar mellan nio och 18 år, som av olika anledningar inte haft möjlighet att se någon match med HV71 tidigare, nu ska få göra det. Under nio matcher den här säsongen och 18 matcher nästa säsong är 300 biljetter per match reserverade för projektet och starten sker i kväll mot Luleå. I Aneby kommun har efterfrågan varit stor, berättar Ola Gustavsson, fritidsansvarig i Aneby.

– Det har varit ett fantastiskt stort intresse. Från början ville vi ha 50 biljetter till den här matchen, men vi fyllde den bussen på mindre än ett dygn. Då ringde vi och kollade om vi kunde utöka och det gick bra. Vi har 110 biljetter till i kväll och de har gått åt utan problem.

Förutom från Aneby kommer i kväll barn och ungdomar från Nässjö och Tranås till Kinnarps arena. På plats blir de mottagna av representanter för HV71 och får också en gåva, i kväll i form av ett lagfoto, berättar, Andreas Karlsson.

– Jag tror att det är ganska viktigt att få med sig något minne från den här matchen och då tror vi att en del av dem säkert kommer tillbaka till den här arenan. Det känns jättekul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".