Jönköpings län

Regiondirektören utköpt två gånger tidigare

Gösta Bergenheim: Vi hade lite olika syn...
2:03 min

Rolf Persson som nyligen köptes ut av Regionförbundet i Jönköpings län har köpts ut två gånger tidigare av andra arbetsgivare.

Förre regiondirektören i Jönköpings län, Rolf Persson, blev överflödig när Landstinget i Jönköpings län slogs samman med Regionförbundet och blev Region Jönköpings län vid årsskiftet.

Minst 700 000 kronor kostade den affären landstinget.

Men det var alltså inte första gången som en arbetsgivare valde att göra sig av med Persson.

När vi kontaktar tidigare arbetsgivare i Halland och i Umeå uppger man att samma sak hänt där. För tre år sedan köptes Persson ut från Region Halland där han var chef för kollektivtrafiken. 2004 köptes han ut från sitt uppdrag inom den kommunala kollektivtrafiken i Umeå.

I samtliga fall ska det ha handlat om samarbetsproblem med personalen, uppger personer som jobbat med honom för P4 Jönköping.

Gösta Bergenheim, tidigare moderat ordförande för region Halland, säger till P4 Jönköping att man där kom överens med Persson om att denne skulle sluta.
– Vi hade lite olika syn om hur bolagen skulle drivas vidare, och vi tyckte det var en bra lösning för båda parter att vi gjorde på det sättet.

P4 Jönköping söker Rolf Persson för en kommentar.

Fakta om Region Jönköpings län

Den 1 januari 2015 blev Jönköpings län en egen region. Då ombildades landstinget till en så kallad regionkommun och bytte namn till Region Jönköpings län. Den nya organisationen har ett brett uppdrag med ansvar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik samt kultur, men också för att samordna utvecklingsinsatser inom områden som infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och utbildning.

Källa: rjl.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".