Erik Ersberg
Erik Ersberg. Foto: Stig Kenne/TT
Ishockey

Tre matchers avstängning och böter för Ersberg

Johan Hult, sportchef i HV: Självklart att inte kasta utrustning på domaren
1:56 min

Disciplinnämnden har nu kommit med sitt beslut om HV-målvakten Erik Ersberg. Det blir tre matchers avstängning samt böter efter att han kastat en handske mot en domare.

Det var under HV:s hemmamatch mot Luleå i lördags som målvakten Erik Ersberg reagerade på ett domarbeslut. Trots att Ersberg låg på magen på isen efter att ha fått en klubba i ansiktet så dömde domaren mål för Luleå.

Ersberg reagerade med frustration genom att bland annat kasta en av sina målvaktshandskar mot en av domarna.

Han blev inte utvisad i det läget. Huvuddomaren Sören Persson förklarade i TV-kanalen Cmore att han inte var säker på då vem som kastat handsken och om personen siktat på en domare. Men efter att domaren sett bilderna från matchen gjordes en anmälan.

Erik Ersberg i sin tur sa i TV-intervjun att han tappat in handsken på isen. Men Ishockeyförbundets disciplinnämnd anser att Ersberg ska straffas. Fem matchers avstängning blir det, varav två förvandlas till böter.

HV:s sportchef Johan Hult säger till P4 Jönköping efter domen att det inte är så mycket att diskutera om.
– Vi accepterar den domen.

Erik Ersberg får därmed inte spela i matchen mot Linköping i morgon. Däremot är Gustaf Wesslau som varit sjuk frisk igen och klar för spel.

När det gäller klubban i Ersbergs ansikte så var det HV:s Erik Christensens klubba som träffade. Att domaren inte blåste av förklarade han med att han inte i det läget visste om Ersberg verkligen var skadad och att Luleå hade en klar målchans.

HV vann matchen över Luleå med 3-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".