Helle Solberg
Helle Solberg. Arkivbild: Viktor Mattsson/Sveriges Radio
Jönköping

Solberg till Kungliga Operan

Helle Solberg: Man kan kalla det för ett drömjobb
6:27 min

Efter fem år som musikchef för Smålands musik och teater blir Helle Solberg orkesterchef på Kungliga Operan i Stockholm.

Helle Solberg lämnar alltså sin tjänst som musikchef på Smålands musik och teater för ett toppjobb på Kungliga Operan i Stockholm. Enligt ett pressmeddelande kommer Solberg från och med den 1 maj ansvara för Kungliga Hovkapellet som orkestern på operan heter. I den nya tjänsten ingår att ansvara för de världsdirigenter som gästar Operan.

Hon är bara en i raden av personer i ledande befattning som lämnar konsert- och teaterhuset som drivs av Region Jönköpings län, före detta landstinget. Tidigare har även administrativa chefen Anne Lene Henning slutat efter de interna bråken.

– Det här har ingenting att göra med det som varit. Det är ett jättefint jobb man inte vill missa som kommer ut kanske vart tionde år, säger Helle Solberg till P4 Jönköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".