Foto: Sveriges Radio

De vill varna för bluff-sms

Ingemar Pettersson, Jönköping: Risk att en hel del går på
6:21 min

Den som har det lite skralt i kassan efter helgerna kanske blir glad för ett sms som erbjuder tusenlappar. Men tyvärr är meddelandena falska.

Senaste tiden har flera Ica-kunder fått sms om att de vunnit presentkort på tusentals kronor. Men de här meddelandena är falska, enligt butikskedjans ansvariga.

Den som får sms:et uppmanas att följa en länk i meddelandet för att få tillgång till pengar. Men Ica-ansvariga framhåller att företaget inte skickar ut presentkort på vare sig mejl eller sms.
– Vi avråder alla från att lämna ifrån sig uppgifter i den här typen av mejl eller sms, säger Ola Fernvall är presschef på Ica Sverige .

Bluffmeddelandena har skickats ut, i olika varianter, sedan i våras och inte bara Ica har stått som avsändare utan också andra matbutiker.

Ingemar Pettersson är en av de som fått ett bluff-sms och han blev upprörd.
– De försöker lura människor som sitter i knipa, det är ju efter helgerna och en hel del har lite ont om pengar, berättar han för Hasse Pettersson i P4 Jönköping.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".