Anna Kinberg Batra. Foto: Pontus Lundahl/TT
Anna Kinberg Batra (M). Foto: Pontus Lundahl/TT
Moderaternas extrastämma

Nio från länet på plats när Kinberg Batra väljs

Ing-Marie Paulsson (M), ombud från länet: Vi hade hellre sett en annan kandidat
1:34 min

Idag håller Moderaterna extrastämma för att välja ny partiledare. Och allt pekar på att det blir Anna Kinberg Batra.

Drygt 200 ombud från hela landet samlas idag till Moderaternas extrastämma i Stockholm, för att bland annat välja ny partiordförande. Nio av dem kommer från Jönköpings län.

Om inget oväntat inträffar blir det Anna Kinberg Batra som tar över ordförandeklubban efter Fredrik Reinfeldt. Och det är ett bra val, även om det inte är det allra bästa, tycker Ing-Marie Paulsson, ordförande för moderaterna i Jönköpings län och ett av ombuden.

– Det får vi utgå ifrån att det blir ett riktigt bra val och jag måste säga att jag tycker att Anna har agerat med den äran i de här senaste månadernas turbulens.

Jag tycker att jag ändå hör en ton hos dig lite grann, att du är lite tveksam?

– Vi har ju från Jönköpings län haft andra funderingar när vi nominerade för några månader sedan ochd et är ju inget att hymla med att vi hellre hade sett en annan kandidat, säger Ing-Marie Paulsson.

Moderaterna i Jönköpings län gör inte direkt vågen för Anna Kinberg Batra som ny partiledare. När partidistrikten skulle nominera efterträdare till Fredrik Reinfeldt i höstas ville man hellre se Catharina Elmsäter Svärd, men hon tackade nej.

Anna Kinberg Batra har fått kritik, inte minst utifrån landet, att vara allt för stockholmsfixerad.

Och enligt Ing-Marie Paulsson är det nu viktigt att moderaterna nu tar tillbaka initiativet när det gäller jobbpolitiken.

– Det blir givetvis att fortsatt diskutera de här viktiga frågorna som handlar om att människor kommer i arbete och integrationspolitik och annat.

Fredrik Reinfeldt ska avtackas i samband med extrastämman och partidistriktet tänker lämna över en present.

– Den kommer att innehålla fina saker ifrån Jönköpings län. Han kommer att få falukorv från Vaggeryd eftersom han älskar att göra korvgryta. Han kommer att få handskar från Hestra så han slipper frysa och han får ostkaka från Vrigstad och godsaker från Mullsjö och Mariannelund med mera med mera, säger Ing-Marie Paulsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".