1 av 2
I Kaxholmen föll ett träd över vägen men var snabbt borttaget. Lyssnarbild/Publiknätverket Sveriges Radio Jönköping.
2 av 2
I Kaxholmen föll ett träd över vägen men var snabbt borttaget. Lyssnarbild/Publiknätverket Sveriges Radio Jönköping.
Jönköpings län

Flera har kört in i nedfallna träd

SMHI:s meterolog Sandra Andersson: Det värsta är inte här än
2:05 min

Minst 57 träd har fallit ner över vägar i länet under kvällen.

Följ Ekots direktrapportering om stormen.

Räddningstjänsten, trafikverket och kommunerna jobbade tidigare under kvällen med att få bort nedfallna träd från vägarna i länet. Men under natten fattades beslut om attsluta åka på sådana larm. Det bedöms vara för riskfyllt. Det är ett stort antal träd som fallit över vägar.

Vid 2.15 korde en personbil in i ett nedfallet träd i Stockaryd med full fart. Ytterligare en bil har kört in i ett träd i Stockarydstrakten och fattat eld. Det är oklart om det rör sig om några allvarliga personskador.

En personbil i Gnosjö körde in i ett nedfallet träd tidigare under kvällen, i Stockaryd i Sävsjö kommun har en annan bil kört i diket uppger räddningstjänstens inre befäl för P4 Jönköping.

Det varnas för nedfallna träd och lösa föremål på vägarna, rapporterar Trafikredaktionen.

På länsväg 152 har en kraftledning vält och blockerar vägen mellan Lanna och Bredaryd i höjd med golfbanan.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för tidiga kvällen i Jönköpings län och en klass 2-varning för sena kvällen och natten. Vid 22-tiden blåste det vindbyar på 23 sekundmeter över länet, men på Visingsö är läget ännu värre. Där blåser det stormbyar på 27 m/s.

– Jag räknar med att vinden kommer fortsätta öka under kvällen, och avta först efter midnatt, säger Sandra Andersson, meterolog på SMHI.

Tidigare i kväll meddelade också Visingsötrafiken att färjan är inställd på grund av hårt väder. Trafiken återupptas i morgon 06.25.

När det gäller tågtrafiken är den helt inställd mellan Halmstad och Värnamo. Banan öppnas återigen söndag klockan 12:00.

Hur är stormläget hos dig?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".