Foto: Ola Torkelsson/TT
Montörerna kallas hem, på grund av risken för att träd faller ned. Foto: Ola Torkelsson/TT
Jönköpings län.

Över 12 000 utan ström

Torbjörn Larsson, Eon: Det är för farligt att jobba ute
1:27 min

Över 12 000 hushåll i länet är strömlösa och siffran stiger. Montörerna har skickats hem, det är för farligt att arbeta i stormen.

– Just nu plockar vi hem våra montörer, det är för farligt att vistas ute, så vi har beordrat hem alla arbetslag, säger Torbjörn Larsson, pressansvarig på Eon.

Vid 02.30 var 38 000 av Eons kunder strömlösa, 10 000 i Jönköpings län. De flesta av dem kommer att förbli strömlösa eftersom Eon nu kallar hem sina arbetslag som arbetar med att reparera elledningarna.

– De får ge sig ut tidigt imorgon bitti istället, säger Torbjörn Larsson.

Även kunder till andra elbolag är drabbade. Jönköping Energi har omkring 800 kunder utan ström i Gränna- och Ölmstadstrakten. På grund av mörkret och faran att vistas ute sker inga reparationer under natten, men bolaget gör  försök att koppla om elen och hoppas därmed att några av de drabbade ska få strömmen tillbaka. Bland Vattenfalls kunder är över 1600 utan ström, i Bankeryd- och Habotrakten.

Av Eons kunder är det över 1300 i Sävsjö och över 1100 i Aneby som är utan ström. De kommunerna var vid midnatt de värst drabbade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".