Tranås

Polis och räddningstjänst slutar åka på larm om nedfallna träd

Bo Kellerth, vakthavande befäl: Stor fara för egen personal
1:12 min

Polisen och räddningstjänsten kommer inte att åka på larm om nedfallna träd. Bara om det är fara för människors liv rycker de ut.

– Vi har gjort bedömningen att det är så mycket träd att det medför för stora risker för vår personal, säger Bo Kellerth, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen har beslutat att inte längre åka ut för att röja trafikhinder. Även räddningstjänsten har slutat åka på larm om nedfallna träd. Endast på större vägar med höga hastigheter och om det är fara för människors liv så kommer räddningstjänsten rycka ut. Polisen kommer bara rycka ut på prio ettor.

– När stormen Gudrun var så var vi ute och många blev stående. Våra styrkor tog sig knappt hem och det gör ingen nytta, säger Klas Löfgren, räddningstjänstens inre befäl.

Beslutet togs efter att en polisbil fastnade mellan två nedfallna träd på en väg i Tranås kommun. Det innebär att informationen om nedfallna träd kommer att vara knapphändig. Från polisen har man bara ett råd att ge i det här läget.

– Stanna hemma, ge er inte ut, säger Bo Kellerth vid polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".