Påfågel
Arkivbild. Foto: Kerstin Joensson
Jönköping

Mård dödade påfåglar

Glenn Öster, parkingenjör: Vi har haft problem med mård där innan
1:17 min

Två av fyra påfåglar i Stadsparken i Jönköping har hittats döda. Och nu står det klart att det är ett annat djur som varit framme och attackerat.

I Stadsparken i Jönköping har Jönköpings kommun flera olika djur, i inhägnade områden, som besökare kan komma och titta på. Där finns bland annat fyra påfåglar. I går hittades två av fåglarna döda. Glenn Öster som är parkingenjör säger att det var en mård som dödade dem.

- Nu får vi försöka att fånga in den här mården så att vi blir av med problemen. Detta var tråkigt för vi hade nämligen tre påfåglar i somras, en hane och två honor. Nu hade vi lyckats få en unge i höstas. Det var ungen och mamman som blev ihjälbitna, så det var tråkigt.

Är ni säkra på att det är en mård som gjort det?

- Ja det är vi helt säkra på.

Det har varit problem med mård i Stadsparken tidigare då den varit inne hos hönsen. Mården ska nu fångas i en bur som är godkänd för jakt av mård. Kommunen anlitar en jägare som ska arbeta med det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".