Jönköpings län

Eon: Strömmen tillbaka i dag

Över 600 kunder var på tisdagsmorgonen fortfarande utan ström i Jönköpings län efter stormen Egons framfart i helgen.

I dag tisdag väntas dock i princip alla få strömmen tillbaka.

Det är elbolaget Eon som har de flesta kunderna i Jönköpings län som nu har över 650 personer i södra Sverige som arbetar med att återställa skadorna på elnätet. Enligt företagets avbrottsinformation var det tidigt på tisdagsmorgonen, drygt två dygn efter stormen, ännu 623 kunder som saknade ström och då främst på Höglandet. Aneby, Eksjö, Nässjö och Tranås hade flest drabbade.

- Vi räknar med att få tillbaka alla i dag, men det kan vara något undantag där det är extra besvärligt, säger Torbjörn Larsson, pressansvarig på Eon som äger ledningarna till de flesta kunder i länet.

Eon skriver i ett pressmeddelande på måndagskvällen att man fått omfattande skador under stormen på elnätet, främst på Höglandet i Jönköpings län.

Efter stormen öppnades en rad informationkontor där man hade personal och fika. Under tisdagen kommer informationskontoret i Aneby vara öppet mellan 08 och 14. Informationskontoret i Bodafors kommer att hålla stängt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".