Britt-Marie Persson, biträdande verksamhetschefen vid akutkliniken på länssjukhuset Ryhov, lägger gips. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Britt-Marie Persson, biträdande verksamhetschefen vid akutkliniken på länssjukhuset Ryhov, har fått gipsa många som halkat i vinter. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Jönköping

Många halkolyckor i "varannandagsvädret"

Många halkolyckor i vinter
4:26 min

Trots den extrema halkan under morgonen har det varit väldigt lugnt på akuten vid länssjukhuset Ryhov i dag. Det kan man dock inte säga om vintern som helhet.

I morse slog extrem halka till och från många håll i landet rapporteras det om olyckor, avåkningar och benbrott. Men på länsjukhuset Ryhov har det varit väldigt lugnt i dag.

–  Jag är lite förvånad, det var ju alldeles glashalt i morse. Men jag tror att folk har lärt sig; det var ju snö i går och då fick man en påminnelse om att det kan vara halt och då har man tagit det lite försiktigare i dag, berättar Britt-Marie Persson, biträdande verksamhetschefen vid akutkliniken på länsjukhuset Ryhov.

Men även om det varit lugnt i dag har antalet halkolyckor varit ovanligt många den här vintern.

– Vi har haft en extrem belastning vad gäller allmänt sökande här på akutmottagningen och när det då blir halt blir det överbelastningen i systemet.
– Det har varit ovanligt mycket i år, på grund av det här "varannandagsvädret", när det töar och fryser på om vartannat, säger Britt-Marie Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".