Huskvarna

Många reaktioner på Oset-städning

Reimer Selero, tekniska kontoret: Att städa kommunal mark är inget nytt för oss
3:22 min

När EU-migranterna som bodde i husvagnar och bilar vid Oset i Huskvarna flyttade, städade Jönköpings kommun platsen, något som många ifrågasatt.

Ett antal EU-migranter som är i Jönköpingstrakten för att tigga ihop pengar hade bott vid Oset i husvagnar och bilar, men har fått flytta till mer vinterbonade stugor vid Rosenlunds camping. En del ifrågasätter att Jönköpings kommun städade den första platsen. Det har varit insändare i Jönköpings-Posten, kommit mail till kommunen, och till P4 Jönköping har lyssnare hört av sig om kommunens städning. Reimer Selero som är verksamhetschef på tekniska kontoret i Jönköping menar att det är kommunens uppgift att hålla rent.

- Det är ju kommunens ansvar att sköta renhållningen på kommunal mark. Det här är kommunal mark och det är därför vi har genomfört städningen. Reaktionen är förståelig. Är det situationer där vi ställs inför frågetecken så är det klart att man ska få ställa sina frågor.

Att ni städar på skattebetalarnas bekostnad, det är vardag för er?

- Det är vardag för oss. Jag vet ju att kommunen lägger ett antal miljoner varje år på att städa kommunal mark. Om det så är efter en torghandel, efter en krognatt eller efter en sommarkväll på Vätterstranden. Att städa kommunal mark är inget nytt för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".