Kenth Hultqvist. Arkivbild, foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
1 av 2
Kenth Hultqvist tycker förbundet är fel ute. Arkivbild, foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
Vetlanda BK mot Västerås. Foto: Henrik Gustavsson/SR.
2 av 2
Elitserien som Vetlanda BK befinner sig i kommer bantas enligt förslaget. Arkivbild: Henrik Gustavsson/SR.
Bandy

Förre förbundskaptenen: Dåligt förslag

Kenth Hultqvist: Känns lite otajmat
8:42 min

En rejäl omorganisation ska rädda svensk bandy, enligt ett förslag från förbundet. Men det uppskattas inte av alla.

Elitserien i bandy ska bantas från 14 lag till 10. Allsvenskan bantas ännu mer. Från dagens 24 lag i två serier till en serie med 14 lag. Samtidigt ska division 1-serierna bli fler.

Jag är förvånad. Jag tycker att serien är bättre än någonsin, jag kan dock förstå att man har funderat över saker och ting. Men just nu när lag slår varandra och spelare från Ryssland kommer tillbaka så känns det lite otajmat.

I Jönköpings län finns i dagsläget Vetlanda i elitserien. Nässjö, Skirö/Nävelsjö, Tranås och Jönköping återfinns i allsvenskan och i division 1 finns lag som Månsarp, Vaggeryd och Malmbäck. 

– Vi har ett antal lag här i Småland som skulle komma väldigt långt från elitserien om man skulle plocka ner till tio lag, och det känns inte riktigt rätt, säger Kenth Hultqvist.

Ett beslut om förslaget ska tas i juni. Går det igenom kommer det genomföras till säsongen 2017/2018. Och Kenth Hultqvist är inte speciellt positiv.

– Tycker man att det här är bra så kommer det ju att gå igenom. Men jag är inte säker på att den här frågan är den viktigaste just nu för att driva bandyn framåt.

Vad tycker du om förslaget om nya serieindelningar i bandyn? Kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".