Emma Carlsson Löfdahl från Eksjö är Folkpartiets förstanamn i länet. Här intervjuas hon i en studio av Maria Rymell. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Emma Carlsson Löfdahl (FP), till vänster. Arkivbild: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Jönköpings län

Emma Carlsson Löfdahl (FP) gör en pudel

Emma Carlsson Löfdahl: Jag kan inte annat än skratta
1:59 min

I morse sa Emma Carlsson Löfdahl i P4 Jönköping att hon tycker det är dags för en ny partiledare angående Folkpartiets kris. Nu backar hon.

Under dagen har P4 Jönköping rapporterat om Folkpartiets kris. Valresultet var rekordlågt och opinionssiffrorna efter valet visar att stödet fortsätter att minska, folkpartister i Jönköpings län vill se en förändring.

När Emma Carlsson Löfdahl, folkpartistisk riksdagsledamot från Eksjö, intervjuades om förändringen som hon ville se sade hon att det skulle vara dags för ett byte av partiledaren.

Jag tycker att Jan Björklund har gjort ett jättebra jobb under de här åren, men han har suttit i åtta år. Och det är klart att det är fruktansvärt slitigt och jobbigt att vara partiledare. Så jag tror att det är dags, åtminstone inför nästa val, att vi har en ny partiledare på plats.

Men nu vill hon ta tillbaka uttalandet. Det var inte alls så hon menade, säger hon.

Jag kan inte annat än skratta, för jag pudlar. Jag tror att jag har sagt en sak men har sagt något annat, och det har missuppfattats. Vad jag menade var att det är tufft att vara partiledare, och jag har full förståelse för om Jan känner att han vill lämna sin post. Och i så fall behöver vi en ny partiledare inför nästa val, men jag har aldrig sagt att jag inte tror att Jan är en bra partiledare.

Lyssna på Emma Carlssons pudel i ljudklippet ovan. Hennes första uttalande hittar du i ljudlänken nedan.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".