Stenkastning mot Somaliska föreningen. Foto: Privat
1 av 3
Stenkastning mot Somaliska föreningen. Foto: Privat
Stenkastning mot Somaliska föreningen. Foto: Privat
2 av 3
Stenkastning mot Somaliska föreningen. Foto: Privat
Stenkastning. Foto: Privat
3 av 3
Stenkastning. Foto: Privat

Ny stenkastning mot Somaliska föreningen i Forserum

Mohamed Diiriye: Det är oro hela tiden
1:19 min

Somaliska föreningen i Forserum har återigen utsatts för skadegörelse.

Någon eller några har i helgen kastat sten och krossat rutor in till föreningslokalen.

– Vi är alla rädda och oroliga hela tiden, säger Mohamed Diiriye från föreningen.

Föreningen har flera gånger tidigare utsatts för trakasserier. Senast i början av januari i år. Då utsattes föreningens lokaler för skadegörelse och även i december förra året kastade någon eller några sten mot lokalen.

I augusti 2012 uppmärksammades trakasserier mot föreningen, då somaliska familjer i Forserum valde att hålla sina barn hemma från skolan. Orsaken då var att de upplevde en ökad rasism och förföljelse i samhället. Somaliska föreningens lokaler hade utsatts för vandalisering, en somalisk man hade blivit misshandlad och flera somalier vittnade om trakasserier.

Efter den stora uppmärksamheten, som till och med nådde riksmedierna, upplevde Mohamed Diiriye och andra i föreningen att det blev bättre. Men nu känner sig många oroliga igen, särskilt eftersom många mammor och barn brukar vara i lokalen som utsattes i helgen

– Det har varit helt okej efter det som hände för två år sedan, men nu känns det värre igen för barnen och mammorna är rädda, säger Mohamed Diiriye.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".