Hans Dahlberg, personalchef vid länssjukhuset Ryhov. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
Hans Dahlberg, personalchef vid länssjukhuset Ryhov. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.

Personalchefen: Vi måste ha personal som mår väl

Personalchef Hans Dahlberg om arbetsmiljlön på länssjukhuset Ryhov
5:28 min

Många hinner inte ta rast, över hälften oroar sig över att inte hinna med och lika många upplever oro för allvarliga misstag i arbetet med patienterna på Länssjukhuset Ryhov.

I P4 Jönköping har det under måndagen handlat om arbetsmiljön på flera avdelningar på länssjukhuset Ryhov. En omfattande kartläggning visar att vårdpersonalen är så stressade att det riskerar att gå ut över patienterna.

– Vi vill ha personal som mår väl när de går till sina arbeten och när vi ser att det är synpunkter så måste vi agera, säger Hans Dahlberg personalchef för Jönköpings sjukvårdsområdet.

Hur ser du på resultatet av kartläggningen?

– Det vi kan se är att man på en del ställen upplever att arbetsmiljön inte är tillfredsställande och det jobbar vi med.

Det handlar om 70-80 procent som tycker att det är för stressig arbetsmiljö på länssjukhuset. Hans Dahlberg anser att det är viktigt att känna till dessa siffror, men han säger att den viktiga frågan är varför man upplever stress och hur man kan göra en förändring. 

Är det en för hög siffra?

– Det är alltid en för hög siffra om man inte mår väl på sitt arbete, det är något vi behöver arbeta med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".