David Gillek, Mullsjö. Foto: Henrik Gustavsson.
David Gillek, Mullsjö. Foto: Henrik Gustavsson.
Innebandy

Gillek i blåsväder igen - ber om ursäkt för spottloska

Jesper Axell, sportchef: Långt från vad som får hända
5:11 min

Mullsjös David Gillek skapar återigen rubriker.

Enligt Uppsala Nya Tidning rann känslorna över på Gillek i förlustmatchen igår, och i samband med att Sirius gjorde 6-3 ska Gillek ha spottat motståndaren John Barck i ansiktet.

I premiärmatchen i höstas gav Gillek en motståndare en armbåge och stängdes av i sex matcher. Han anklagades också för att ha ropat rasistiska tillmälen mot en spelare i Mora senare i höstas, men friades från det.

Idag ber David Gillek, i ett pressmeddelande från Mullsjö AIS, om ursäkt för sitt agerande.

– Det var en onödig sak och jag ångrar mig naturligtvis. Givetvis ber jag Bark om ursäkt för detta, det rann över på ett oacceptabelt sätt helt enkelt, kommenterar David själv händelsen.

Mullsjös sportchef Jesper Axell kommenterar händelsen så här.

Mullsjö AIS har granskat videon från matchen samt pratat med David under dagen. Vi ser, vilket David också själv medger, att han spottar mot Sirius spelare Johan Bark. Detta är ett agerande som föreningen tar avstånd ifrån. Vi vill be Bark och Sirius innebandy om ursäkt för händelsen. Samtidigt vill vi också ta avstånd från den provokation av personlig karaktär mot Davids familj som Sirius spelare utför och som föregår händelsen, kommenterar Mullsjö AIS sportchef Jesper Axell.

– Mullsjö AIS värnar om sina spelare och då David har varit i blåsväder ett par gånger tidigare den här säsongen så ska vi utreda saken vidare internt i föreningen där David kommer erbjudas stöd, avslutar sportchef Jesper Axell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".