Amy Diamond. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Amy Diamond. Foto: David Westh/Sveriges Radio

Amy inför debuten på vita duken

Amy Diamond: I höstas hade jag jättemycket ångest
12 min

Hon är sångerskan, konståkerskan och programledaren - nu är Amy Diamond från Jönköping även skådespelerska.

Hon har precis sett sin skådespelar-debut själv för första gången på riktigt, till helgen går filmen "Min lilla syster" upp på bio med premiär på Göteborg film festival. 

22-åriga Amy Diamond är en mångfasetterad talang som nu för första gången fått pröva sina vingar som artist. Hon spelar storasyster Katja i filmen som, enligt presentationen, handlar om:

Stella är 12 år och på väg in i de spännande tonåren. Hon jämför sig med sin perfekta storasyster Katja, konståkningstalangen som lyckas i allt. Världen vänds upp och ner när Stella i hemlighet upptäcker att Katja brottas med en svår ätstörning. Sjukdomen får familjelivet att krackelera och Stella ställs inför svåra val. En film om fallna isprinsessor, systerrivalitet och drömmar som gått fel.

– Det känns jättespännande. Jag spelade in min första långfilm i somras och den har festivalpremiär på lördag, berättade Amy Diamond i P4 Jönköping.

Nu är det alltså festivalpremiär i Göteborg, men för den "stora publiken" går den upp först i höst. Nu berättar hon hur hon fick rollen, om inspelningarna - men också om sin stora ångest.

– Det är som en adrenalin som känns väldigt negativ. Jag kan ibland få svårt att höra vad folk säger, man kan se suddigt, andas fortare och går in i sig själv. 

Hör hela intervjun med Amy i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".