Jönköpings flygplats. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Jönköping

Oklart om flyg mellan Jönköping och Frankfurt

Sten Norinder, VD på Jönköpings flygplats: Var bara ett steg på vägen som landstinget beslutade om
1:35 min

Trots att allt verkat klart, är det inte säkert att det blir något flyg från Jönköpings flygplats till Frankfurt.

Det var i slutet av förra året som P4 Jönköping kunde berätta om planerna att flyget från Karlstad till Frankfurt skulle mellanlanda i Jönköping. Men enligt Sten Norinder, vd för Jönköping airport, är det osäkert om det ens blir av.

- Det vet man aldrig, vi hoppas ju det naturligtvis och det är förutsättningen när vi går in i förhandlingar men innan det är klart så vet man aldrig.

Finns det någon tidsram när det kan väntas komma besked?

- Nej, det kan jag inte säga. Hur långt är ett snöre, brukar jag svara på den frågan. Man vet inte någonting.

Det är alltså inte klart att flygen mellan Karlstad och Frankfurt kommer att mellanlanda på Jönköpings flygplats. I slutet av december kunde P4 Jönköping berätta att det från och med den 2 februari i år, skulle vara möjligt att flyga mellan Jönköping och Frankfurt i Tyskland. Landstinget och Handelskammaren hade stora planer för ett flyg på sträckan och politikerna i landstingsstyrelsen beslutade att gå i borgen för motsvarande 15 miljoner kronor, som ett stöd till den nya flyglinjen till Frankfurt. Stefan Schoultz, som är ekonomidirektör på landstinget i Jönköpings län, sa då att det betydde mycket att regionen får en internationell flight. Men enligt Sten Norinder, vd för Jönköping airport, är det bara ett delbeslut som landstinget har fattat och inte det slutgiltiga beslutet.

- Det är avtal mellan Handelskammaren, flygbolaget och framförallt flygplatsen. De är vi inte alls färdiga med, det var bara ett steg på vägen som landstinget beslutade om.

Vad är det ni förhandlar om?

- Vi förhandlar om villkoren för att de ska flyga här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".