Jönköping

Fotbollsspelare dömd för hot mot tjänsteman

Fotbollsspelaren, som spelat på elitnivå, har dömts till villkorlig dom och böter för att ha hotat och kränkt en polis.

Fotbollsspelaren var mycket berusad och när han greps av polisen i Jönköping i maj och kördes till arresten hotade han en av polismännen och sa djupt kränkande saker om honom. Nu döms fotbollsspelaren som spelat på elitnivå i både länet och landet till villkorlig dom och 120 dagsböter för hot mot tjänsteman och förolämpning. Han ska också betala 15.000 kronor i skadestånd till polismannen.

Fotbollsspelaren nekade till att ha begått något brott, och menade i förhör att det språk han använde är uttryck som används på fotbollsplanen för att psyka motståndarna och betyder egentligen ingenting. Men tingsrätten anser att det handlar om förolämpningar och direkta hot mot polismannen.

Tingsrätten skriver i sin dom att det mannen, som är från länet, gjort skulle kunna ge fängelse. Men eftersom han blivit avstängd från spel i sin klubb efter åtalet och sedan inte fått något nytt kontrakt är det ett straff i sig. Därför får fotbollsspelaren dagsböter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".