Tommy Myllymäki. Foto: Kajsa Hallberg/SR
Tommy Myllymäki, arkivbild, foto: Kajsa Hallberg/SR
Kock-VM

Fänkålen kan ställa till det för Myllymäki

Frida Rönnlund, pr-chef: Den måste vara framstående i presentationen
7:05 min

I dag tävlar Tommy Myllymäki från Jönköping i Kock-VM i Lyon, men en hemlig ingrediens gör det hela lite svårare.

Bocuse d’Or. Så heter tävlingen, som också kallas Kock-VM, officiellt. I år avgörs den i franska Lyon och Sverige representeras av Tommy Myllymäki från Jönköping. Med start klockan nio ska han på fem timmar och 35 minuter tillaga rökt fermenterad höna och bäcköring. Men så sent som i går fick alla deltagare veta att fänkål måste ingå i rätten.

– Det lottades vid klockan 16 i går, berättar Tommy Myllymäkis pr-chef Frida Rönnlund.

Men det går inte an att bara lägga en liten bit fänkål bredvid det andra på tallriken.

– Nej, vi hade precis samma tanke, att man kan lägga ner det i en buljong eller så, men den måste vara framstående i presentationen; man måste märka av fänkålen.

Hör Frida Rönnlund berätta om bland annat Tommy Myllymäkis hejaklack i klippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".