Jens Waldmann
Jens Waldmann. Arkivbild: Peter Olsson/Sveriges Radio
Vaggeryd

Hovrätten fastställer cannabisodlarens dom

"De ger mig inget lagligt alternativ"
1:39 min

Jens Waldmann dömdes i tingsrätten för att han odlat cannabis för medicinskt bruk. Nu fastställer hovrätten domen.

Jens Waldmann från Vaggeryd, som i tingsrätten dömdes för att han odlat cannabis för medicinskt bruk får inte gehör av hovrätten heller. Han får villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för narkotikabrott också i hovrätten, som samtidigt fastställer tingsrättens dom.

Han har hävdat att han använder cannabis för att behandla sig själv mot sina psykiska besvär som han anser att han inte får vård för. Men både hovrätten och tingsrätten anser att det finns traditionell vård att få, och därför döms han.

Jens Waldmann har fått stort stöd i sin kamp både från andra i samma situation och mer drogliberala grupper, och rättegångarna har fått stor uppmärksamhet. Han överklagade domen till hovrätten för att han antingen ville bli frikänd eller få straffet sänkt, eller åtalseftergift, men Göta Hovrätt fastställde alltså domen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".