Karriärexpert: Elva år kan vara lagom

7:28 min

Efter elva år byter Göran Hägglund partiledar-posten mot något annat. Det kan vara lagom, säger karriärexperten.

– Det finns egentligen  inget lagom idag. Det vi ser är att folk stannar kortare tid på sina jobb idag än förr, det finns de som byter både jobb och karriär flera gånger under sitt yrkesliv. Elva år kan absolut vara lagom om man verkligen gillar det man håller på med men det kan också vara för länge om man tröttnat på sitt jobb och bara blivit kvar, säger Charlotte Hågård som är författare och karriärexpert.

Hon menar att elva år är en rimlig tid för den typ av jobb som Göran har, i strålkastarljuset och med mycket press. 

Det talas ofta om att sex år är en lagom tid, ligger det någon sanning i det?

Det är så väldigt individuellt. Om du verkligen har en passion för det du gör och tycker det är kul kan du hålla på länge, grejen är att man inte får stagnera. 

Hågård, som enligt egen utsago har coachat tusentals personer, menar att det är vanligt att man vill göra något nytt men menar att det ofta är bra att börja där man är.

– Man vill ha en förändring och då kan det kanske vara bra att byta jobb, får en ny arbetsplats och nya kollegor, ny inspiration och nya utmaningar, säger Hågård.

Hör hela intervjun med Charlotte Hågård, där hon bland annat berättar varför folk är mer benägna att byta jobb idag och varför man måste vara lite egoistisk.

Kommentera gärna: Hur länge tycker du det är lagom att stanna på sitt jobb?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista