Andreas Carlsson
"Jag tycker det är bra att vi får ett nytt lag på plats", säger Andreas Carlson som sitter i partistyrelsen. Foto: Sveriges Radio.

Hela KD:s partistyrelse väljs om

Andreas Carlson (KD): Har fått frågan att sitta kvar
5:39 min

Efter Hägglunds avgång - nu ställer hela Kristdemokraternas partistyrelse sina platser till förfogande. 

Eftersom vi är valda till det ordinarie rikstinget i oktober så valde jag och mina partistyrelsekollegor att ställa våra platser till förfogande för att få fram en diskussion kring vilket lag som ska leda Kristdemokraterna.

Kristdemokraternas hela partistyrelse ställer sina platser till förfogande. Den 25 april väljs både en ny partiledare och en ny partistyrelse, det beskedet gavs efter partistyrelsens sammanträde idag.

– Jag tycker det är bra att vi får ett nytt lag på plats i sin helhet och att vi får en diskussion kring vilka och vem som ska leda Kristdemokraterna i förnyelsearbetet som ligger framför, säger Andreas Carlson, riksdagsledamot från Mullsjö, som sitter med i partistyrelsen.

Men varför måste hela partistyrelsen avgå?

– Det är ganska naturligt egentligen att man vid ett partiledarskifte låter distrikt, medlemmar och valberedningen jobba med att ta fram ett lag som ska leda partiet med en partiledare i spetsen och en hel styrelse.

Andreas Carlson berättar att han gärna stannar kvar i partistyrelsen om han kan.
– Jag har redan fått frågan av valberedningen och jag sitter gärna kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".