Tomas Magui, ordförande i BK Ringen, på plats på Sliver. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
1 av 2
BK Ringens ordförande Tomas Magui förbereder kvöllens boxningslandskamp på Sliver i Jönköping. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
Jönköping

Boxningslandskamp på dansgolvet

Tomas Magui: Det är lite pirrigt i magen
1:28 min

Krogslagsmål är ju dessvärre inte allt för ovanligt en lördag kväll, men i kväll ska det fajtas i organiserad form på dansgolvet i Jönköping.

På nattklubben Sliver arrangeras nämligen landskamp i boxning mellan Sverige och Italien. Arbetet med att bygga upp matcharenan har pågått sedan i morse.

– Just nu håller de på och bygger upp själva boxningspodiet, i stort sett hela dansgolvet kommer att täckas av det, berättar Tomas Magui, ordförande i BK Ringen som är en av arrangörerna.

De andra arrangörerna är Vaggeryds boxningsklubb och Svenska boxningsförbundet. Totalt ska 13 matcher avgöras och nio av dem är landskamper. Bland boxarna finns tre killar från länet:Paolo Magui från BK ringen och Felix och Oliver Flodin från Vaggeryds BK. Boxningsprofilen Paolo Roberto ska vara speaker.

Tomas Magui säger att idén med att ha landskampen på en nattklubb kom efter att han varit utomlands och sett liknande arrangemang.

– Jag har varit och tittat på proffsgalor i Tyskland och då fick jag den här idén.

Och italienarna verkar inte ha något emot att boxas på en nattklubb.

– De ser det verkligen positivt. Två ledare har varit här och tittat och det var verkligen en wow-upplevelse för dem.

Hur går tankarna inför den här speciella kvällen nu då?

– Det är lite pirrigt i mage, det är det. Italienarna är ju verkligen vassa, men vi är självklart bäst. Det är bara att köra! säger Tomas Magui.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".