Väg 26 stängdes av efter älgolycka

Riksväg 26 fick stängas av efter en olycka mellan Gislaved och Smålandsstenar på lördagskvällen. Två bilar och två älgar var inblandade i olyckan, uppger polisen.

Olyckan inträffade vid 18-tiden på lördagen, då två bilar körde på samma älg. En andra älg ska ha kommit strax efter, den blev eventuellt också påkörd, men sprang ut i skogen.

Den första bilen åkte ner i diket och la sig på sidan. En man, som var ensam i bilen, ska ha klarat sig med bara en mindre sårskada på handen.

I den andra bilen fanns en kvinnlig förare och en passagerare. Den bilen stod kvar på vägen, men kvinnan klagade över nacksmärtor och räddningstjänsten klippte upp taket på bilen för att få ut kvinnan på ett säkert sätt. Hon är förd till Värnamo sjukhus, uppger polisen.

Passageraren i den andra bilen klarade sig helt oskadd.

Trafiken var helt avstängd vid olycksplatsen under cirka en timme, medan bilen klipptes upp och i samband med att fordonen bärgades från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".