Robert Sumberesi. Foto: Willa Nordic och Elmia. Arkivbild: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Robert Sumberesi. Foto: Willa Nordic och Elmia. Arkivbild: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Jönköping

Ny mässa till Elmia

Robert Sumberesi, vd för Elmia: Vi stärker Jönköping som stad
1:35 min

Elmia kommer få en ny mässa nästa år. Det är en mässa som är inriktad på verktygmaskiner, verktyg och mätteknik, och kommer tillsammans med två andra Elmiamässor bli Nordens största inom tillverkningsindustrin.

Elmia har under flera år lockat massvis med besökare till sitt mässområde på Rosenlund i Jönköping. Bland annat motormässan, husvagnsmässan och lantbruksmässan är några av mässorna som besökarna uppskattar. I maj nästa år kommer även en ny mässa inom verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik komma till stan.
- Man kan se olika produktionstekniska inriktningar: verktygsmaskiner i en hall, automation i en annan hall och man kan se svets- och fogningstekniker i en tredje hall. På så vis binder vi ihop ett produktionstekniskt kluster och bildar en produktionsteknisk mässa som blir den mest kompletta på den svenska marknaden, säger Elmias vd Robert Sumberesi.

Tillsammans med Elmia automation och Elmia svets- och fogningsteknik, som hålls samtidigt, blir den nya mässan den största i Norden för tillverkningsindustrin.
- Vi stärker vår attraktionskraft, vi stärker Jönköping som stad och vi befäster vår position som industriledande aktör på mässbranschen i Sverige men även internationellt, menar Sumberesi.

Vad tycker du om att Elmia får ännu en mässa?
Skriv din kommentar nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".