Göran Hägglund
Efter elva år på posten som partiledare för Kristdemokraterna så avgick Göran Hägglund i förra veckan. Nu vill partiets ungdomsförbund ha en omröstning för att hitta en ersättare. Foto: Alexandra Svedberg/Sveriges Radio

Ungdomsförbund vill ha stor omröstning

Sara Skyttedal om omröstningen: Ett sundhetstecken
1:19 min

Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, vill ha en stor omröstning bland alla medlemmar för att ta fram en ny partiledare efter Göran Hägglund.

Göran Hägglund avgick i förra veckan efter elva år på posten som partiledare för Kristdemokraterna. Partiet har ännu inte gjort klart med en ersättare och det talas mycket om bland annat Lars Adaktusson.

Men nu vill KDU, partiets ungdomsförbund, att alla medlemmar ska rösta fram en ny partiledare.

- Det är viktigt att medlemmarna får säga sitt och om jag hade suttit med i partiets valberedning så är det information som jag gärna hade vetat innan jag lägger fram förslag till vem som ska ta över som partiledare, säger Sara Skyttedal, ordförande i KDU.

Det har hittills talats om flera olika kandidater som partiledare för posten som partiledare och det tror Skyttedal är bra för partiets medlemmar.

- Jag tro att många skulle vilja ha ett underlag på hur det egentligen ser ut med de olika kandidaternas förtroende ute i landet.
- Jag tycker att det är ett sundhetstecken att man talar om fler kandidater.

Vad tycker du om en eventuell omröstning?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".