Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
1 av 2
Tårtan var oerhört populär när Nässjö firade succén med de nya bussturerna. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
2 av 2
Projektsamordnaren Erik Andersson är nöjd med ökningen av bussresandet, Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
Nässjö

Tårtkalas när Nässjö firade rekordökning av bussresandet

Erik Andersson på länstrafiken om succén: Ett riktigt skolexempel
4:23 min

Sedan Nässjö ändrade sina bussturer så har bussåkandet ökat med hela 69 procent i staden. Det firade man på onsdagen med tårta.

Snacka om succé för Nässjös nya bussturer! I mitten av december ändrade staden sina turlistor och i januari gjordes det 27 000 resor. Det är en ökning med 69 procent jämfört med förra året. På onsdagen firade länstrafiken succén med tårtkalas för alla busschaufförer.

– Jag vill påpeka att kommunen i Nässjö, vi på länstrafiken och entreprenörerna här har varit delaktiga och det har varit ett jättebra samarbete. Ett riktigt skolexempel på hur det ska gå till, säger länstrafikens projektsamordnare Erik Andersson.

Att man ökat från 16 000 till 27 000 är ingen slump, enligt Erik Andersson.

– Det vi har gjort är att vi har förenklat linjestreckningarna så vi trafikförsörjer ett väderstreck per linje och att bussen alltid går på vardagarna kvart i och kvart över från stationen.

Det har blivit mycket bekvämare att åka sedan de nya bussturerna infördes och det handlar framförallt om resorna från och till stationen.

– Per tur är det nog rätt lika. Men det är det att vi har ökat antalet turer rätt dramatiskt genom att sätta in en ytterligare buss. Det är klart att det tillkommer nya resenärer när de ser hur enkelt och bekvämt det är att åka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".