Supporter döms för spottloska

I september så bröts matchen mellan Husqvarna FF och Hammarby IF i cirka en kvart efter att en supporter spottat Husqvarnas Zakaria Abdulai i ansiktet. Nu har domen mot en 18-årig supporter kommit.

Det var i matchen på Vapenvallen mellan Husqvarna FF och Hammarby IF i Superettan i september förra säsongen som en supporter i matchens inledning spottade på Husqvarnaspelaren Zakaria Abdulai vid ett inkast. Avgörande bevisning är en filmsekvens där det tydligt syns hur den 18-årige supportern spottar.

18-åringen själv menar att han busvisslar och att det är andra som spottar och kastar öl på HFF-spelaren, men tingsrätten menar att filmen är så pass tydlig för att kunna döma supportern.

Nu har domen mot supportern kommit och han döms till 50 dagsböter á 50 kronor, dessutom får mannen ett tillträdesförbud i ett år från alla fotbollsevent i Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen och alla matcher som arrangeras av Uefa och Fifa.

Mannen har tidigare dömts för upplopp vid en annan fotbollsmatch och tingsrätten menar att det finns risk för att han ska begå liknande brott i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".