Bröderna Luuk
Bröderna Martin och Kristian Luuk på väg, med tåg förstås, landet runt för att prata om sin relation. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Spira i Jönköping

Dubbelt Luuk om syskonskap

"En kvinna lovade att skaffa syskon till sitt barn efter att ha sett showen"
13 min

Får man göra slut med ett syskon? Det är rubriken på showen där Martin och Kristian Luuk diskuterar syskonrelationer i allmänhet och sin relation i synnerhet på scenen.

Våren 2014 stod bröderna Luuk på scen i Stockholm med sin show. Nu är den ute på turné och nypremiären hölls i Jönköping under torsdagskvällen.

Bakgrunden till showen finns i deras egen historia, berättar Kristian Luuk.
– Varje gång jag träffade min lillebror Martin blev jag ledsen och arg, han sårade mig så, och till slut sa jag att jag nog ville göra slut med honom. Ur den de mötena som kom efter det kom den här showen, säger han.


– Jag är nog den typiske lillebrodern, jag har alltid sluppit ta ansvar, och Kristian har nog varit lite avundsjuk på det, säger Martin Luuk.

De berättar också att showen fått många reaktioner, och att de nästan varje gång får mejl från personer som berättar att de inte pratat med ett syskon på flera år, en att de nu tänker ta upp kontakten.
– Det viktiga är att prata med varandra, säger bröderna Luuk.
– Syskonrelationen är nästan den enda relation man aldrig kan bryta.

Kommentera gärna: Hur har du det med dina syskon? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".