Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Tunga soptunnor skapar problem. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX

Felvägda sopor kostade mycket för Vaggeryds kommun

Ett decimaltecken har hamnat fel i faktureringen av sophämtningen i Vaggeryd. Nu kan invånarna vänta sig en tio gånger så hög faktura inom en snar framtid.

Ett felaktigt placerat decimaltecken kan verkligen ställa till det. Fråga bara Vaggeryds kommun och många av hushållen där.

Många hushåll i Vaggeryds kommun fick sina sopor felvägda under 2014 och betalade för lite för sin sophämtning. Nu får de hushållen en tio gånger så hög räkning, skriver Värnamo Nyheter.

Vaggeryds kommun bytte sophämtnings-entrepenör förra året och det blev ett decimalfel i vägningarna av soptunnorna innehåll under förra våren. Felet gjorde så att bara en tiondel av den rätta vikten registrerades och det tog hela hösten att rätta till felet.

Det var inget litet antal sopor som vägdes, hela 135 ton, och detta innebär mer än en kvarts miljon kronor i missade taxor för kommunen som nu alltså skickat ut fakturor till hushållen som det berör för att få tillbaka pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".