Björn Einarsson, Vetlanda BK (arkivbild Pontus Lundahl/Scanpix)
Arkivbild: Pontus Lundahl/Scanpix.
Bandy

Säsongen över för VBK

Kjell Niklasson: Fick en kraftig dipp
5:37 min

Fastän de vann på bortais i går är nu säsongen slut för Vetlanda BK.

Vetlandas säsong är över. Och även om den som helhet varit en besvikelse avslutade man i alla fall med en seger. 7-4 blev det borta mot Sirius i den sista omgången. I tabellen slutade VBK därmed nia och undviker nedflyttning, med åtta poäng upp till en slutspelsplats.

VBK:s ordförande Kjell Niklasson hade förväntat sig att de skulle gå längre och säger att han är besviken över hur det slutade.
– Det är inget att sticka under stolen med. Vi hade en målsättning att gå till slutspel.

Det såg bra ut i inledningen av säsongen för VBK, men något hände en bit in.

Vi fick en rätt kraftig dipp här i några olyckliga insatser. Så det har svängt lite för mycket kanske för att hålla den stabila nivån som vi behövde.

I januari meddelade laget att deras tränare Tommy Österberg skulle kliva av, något som klart påverkat säger Kjell Niklasson.
– Han skulle flytta ner och jobba i föreningen under flera år, men sedan lyckades inte det av olika anledningar. Och det slet mer än vad vi kanske trodde.

När de nu inte gått vidare till slutspel kommer det påverka laget ekonomiskt och de riskerar att göra en förlust.
– Vi hade ju kalkylerat med att gå till slutspel i år och det blir ju ett avbräck, det är inget snack om det. Det är sannolikt ett sexsiffrigt avbräck.

Vi har ett digert program för oss, både sporstligt och föreningsmässigt. Men vi tycker ändå att vi har en god grund att jobba med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".