Elin Hegestrand är officiell massös för Melodifestivalen. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
Elin Hegestrand lever ett drömliv i sex veckor. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio

Här är tjejen som masserar Mellodeltagarna

Massösen Elin Hegestrand: Man blir lite av en psykolog
11 min

Elin Hegestrand är Jönköpingstjejen som masserar artisterna i Melodifestivalen. Hör henne berätta om det speciella uppdraget och om artisterna som hon masserar.

Gillar du att massera och är en stor entusiast av Melodifestivalen? Då kan du möjligtvis bli lite avundsjuk om du lyssnar på ljudinslaget ovan. P4 Jönköping har nämligen träffat Melodifestivalens officiella massös, Elin Hegestrand.

– Jag masserar i stort sett  hela produktionen. De jobbar i sex veckor ganska stenhårt. Det är ljud, ljus, artister och dansare så då vill man att de ska må bra i sina kroppar, säger hon till P4 Jönköping

Jönköpingstjejen Elin gled in på ett bananskal när hon blev massös för Melodifestivalen. Det var under en av deltävlingarna förra året, i Linköping, som det saknades en massör. Då ringdes Elin in och sedan dess har hon varit kvar som officiell massös för Mellon.

– Det är som att åka utomlands kan man säga. Man går in i en helt annan värld ett tag och stänger av verkligheten.

Helt oproblematiskt är det inte att komma tillbaka till verkligheten när festivalen är slut.

– Det tar lite tid att komma tillbaka igen när man väl kommer hem.

Artisterna brukar allt som oftast få en massage någon dag innan de ska upp på scenen för att sjunga.

– En massage påverkar kroppen ganska mycket och det kan påverka rösten också. Man vågar inte riktigt komma in och få en massage två timmar innan man ska sjunga, säger Elin Hegestrand.

– Alla kroppar påverkas på olika sätt och man vågar inte riktig ta den risken när det gäller så mycket.

När artisterna väl kommer in för att få en massage så är det oftast för att slappna av och inte så mycket för att de har ont någonstans.

– Det sitter ganska mycket stress i deras kroppar. När artisterna kommer in så är det mer i rent avslappningssyfte. De vill koppla bort och prata av sig bara.

– Man blir lite som en terapeut eller psykolog i vissa fall.

På torsdagen och fredagen har hon dock ful tupp med att massera artisterna. Men man ska inte tro att hon är ledig resten av helgen bara för att artisterna är avklarade under fredagen. Hon masserar nämligen även projektledningen, dansarna, ljudteknikerna, sminkarna och frisörerna bland annat.

Hör hela intervjun och flera härliga anekdoter om artisterna i ljudklippet i toppen av sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".