Foto: Jonatan Nilsson
Det var pompa och ståt när den nya flyglinjen till Frankfurt invigdes. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio

Helt klart med ny flyglinje till Frankfurt

Handelskammarens Jonas Ekeroth: Har känt ett behov
1:49 min

Det har pratats länge om en eventuell flyglinje till Frankfurt från Jönköping airport. Och i dag blev det officiellt på en presskonferens.

På torsdagen blev det så officiellt med den nya flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt.  Det första flyget kommer gå den 1 mars och Jonas Ekeroth, ordförande på handelskammaren i Jönköping, tycker att det är viktigt med den här satsningen.

– Vi har känt ett behov från våra företag att flyga ut i världen och inte sätta sig i en bil och åka till Landvetter. Vi gör det för näringslivets bästa, säger han till P4 Jönköping.

Tidigare har flera flyglinjer misslyckats från Jönköping airport, och den risken finns även nu.

– Det gäller för oss alla, både privatpersoner och företag, att se möjligheterna med den här linjen. För linjen kommer bara finnas så länge det finns ekonomisk bärighet i den.

Handelskammaren har gett Jönköping airport tre år att visa upp ett positivt ekonomisk resultat på linjen.

– Om tre år måste flyglinjen bära sig, sen är vi inte med i leken längre. Jag är övertygad om att vi inte kommer behöva den här tiden, säger Jonas Ekeroth på handelskammaren.

Hör hela intervjun med Jonas Ekeroth i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".