Tranås

Fotbollsturnering urartade i misshandel

En nattlig fotbollsturnering arrangerad av SSU som spelades i Tranås urartade sent i natt och både polis och ambulans kallades till platsen.

Turneringen spelades i idrottshallen i Tranås när den urartade efter en tackling på planen och ett 50-tal personer stormade planen. Det här vid tretiden i natt.

- Det var en tackling där en person åkte in i väggen och sargen som satte igång det hela. Tråkigt när det blir så här på ett arrangemang där vi lagt ned mycket ideell tid, säger Evelina Olsson, ordförande för SSU i Tranås som stod som arrangör, till P4 Jönköping.

Det blev tumultartat och även bråk i entrén. Polis kallades till platsen och även ambulans men ingen behövde uppsöka sjukhus.

Polisen tog två anmälningar om misshandel men ingen greps.

Matchen som urartade var semifinal nummer två, men efter det blev det inga fler matcher.

- Lagen som skulle spela final kände inte att det var värt det, säger en besviken Evelina Olsson.

- det känns lite meningslöst när folk inte uppskattar det jobb man lägger ned, men samtidigt har vi fått mycket pepp efteråt på sms och sociala medier från spelare och från lagen som var med så det känns bra, fortsätter hon.

Gör ni om det här nästa sportlov?

- I så fall måste vi diskutera säkerhetsfrågor. Som det känns nu är det inte jättepepp men vi får diskutera det i så fall.

Turneringen hade ett hundratal deltagare, både tjejer och killar, och var en del av Tranås kommuns officiella sportlovsevent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".