Måljubel i Mullsjö. Foto/Arkivbild: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio
Måljubel i Mullsjö. Foto/Arkivbild: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio
Innebandy

Ny seger för Mullsjö

Kasper Hedlund: Hade bra utdelning.
2:36 min

Mullsjö AIS tog en ny seger i Svenska Superligan efter seger hemma mot Warberg med 5-4. Mullsjö hade ledningen med 5-1 med knappt 4 minunter kvar och var nära att tappa ledningen men lyckades hålla undan.

Det blev en jämn match i Nyhemshallen mellan 4:an i tabellen Mullsjö och 5:an i tabellen Warberg under söndagskvällen. Mullsjö var ändå något hetare en Warberg i det offensiva spelet och hade ledningen med 2-0 efter den första perioden. Målskyttar för Mullsjö i den första perioden var Petter Van-Keppel och Tobias Utterberg. Gästande Warberg hade svårt att få till bra chanser under den första perioden mot en mycket säker målvakt i Benjamin Löfdahl hos Mullsjö.

Men i den andra perioden skulle gästerna få utdelning efter knappa två minuters spel när Sebastian Welin-Odeback fick hål på Löfdahl och reducerade till 2-1. Målet gjorde att Warberg kom igång allt mer och jagade kvittering. Men istället kunde Mullsjö dra ifrån, först 3-1 av David Gillek på en avaktande Warbergs utvisning. Och av bara farten kom 4-1 till Mullsjö efter 6:33 genom Jimmie Pettersson. Mullsjö kontrollerade sedan spelet resten av den andra perioden, och fortsatte lika konrollerat i den tredje. När Sebastian Palmqvist sköt 5-1 efter 15:31 i den tredje perioden kändes det avgjort. Då satsade Warberg på att ta ut målvakten Per Svedin. När klockan stod på 18:27 spelat var det reducerat av Warberg fram till 5-4, tre mål på 2 minuter och 21 sekunder för gästerna. Warberg var sedan ett ribbaskott från kvittering men lyckades inte kvittera och Mullsjö kom undan med blotta förskräckelsen.

Segern gör att Mullsjö ligger kvar på 4:e plats i tabellen med 39 poäng samma som 3:an Linköping.
Med fyra matcher kvar att spela har Mullsjö 7 poäng ner till Dalen under slutspelsstrecket.
Nästa match för Mullsjö är nu på torsdag borta mot Helsingborg, och nästa hemmamatch är nästa söndag mot Pixbo.

Mullsjö - Warberg 5-4 (2-0,2-1,1-3)

Publik: 1232

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".